Vanessa Bueno i la Dra. Elena Carreras, membres del nou grup de treball del Govern per abordar la violència obstètrica

Es tracta d’un grup integrat per onze professionals relacionats amb les polítiques de gènere i la salut sexual i reproductiva amb l’encàrrec d’elaborar un pla d’acció.

13/12/2022

La Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i presidenta de la Comissió assessora de polítiques de gènere del Departament de Salut, i Vanessa Bueno, llevadora de Vall d’Hebron, han estat designades per formar part del nou grup de treball creat pels departaments de Salut i d’Igualtat i Feminismes per abordar la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius. Es tracta d’un grup integrat per onze professionals relacionats amb les polítiques de gènere i la salut sexual i reproductiva amb l’encàrrec d’elaborar un pla d’acció amb estratègies i propostes concretes per actuar en aquest àmbit. El grup s’ha reunit per primera vegada aquest dilluns. La seva creació s’emmarca en el Pla de Salut afectiva, sexual i reproductiva que elaboraran de forma conjunta els dos departaments i l’Estratègia nacional de drets sexuals i reproductius, inclosa en el cinquè punt del Pla de Govern.

El grup de treball elaborarà un informe sobre l’abordatge de la violència obstètrica i els drets sexuals i reproductius i analitzarà la situació actual a Catalunya. En una segona fase, proposarà mesures concretes contra la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius orientades tant a l’organització de l’atenció als serveis sanitaris com a la pràctica professional individual, així com propostes per a la ciutadania i les entitats de defensa dels drets sexuals i reproductius. El grup està coordinat per Ramón Escuriet, coordinador del Pla de salut afectiva, sexual i reproductiva de Salut, i per Mònica Morros, del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Els onze professionals que hi participen, a més de la Dra. Elena Carreras i Vanessa Bueno, són  Oriol Porta, president de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia; Jesús Cobo, coordinador clínic del Pla de Salut mental perinatal; Gemma Falguera, de l’Associació Catalana de Llevadores;  Marta Busquets, advocada i experta en la defensa del part respectat; Lucia Alcaraz, membre de la Comissió de Violència obstètrica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; Blanca Prats, cap del Servei de salut maternoinfantil de l’Agència Catalana de Salut Pública; Cristina Martínez, coordinadora dels serveis ASSIR de l’Institut Català de la Salut; Serena Brigidi, antropòloga i experta en violència obstètrica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i Maria Victòria Cambredó, llevadora i experta en atenció a les violències masclistes.

El grup de treball elaborarà un informe sobre l’abordatge de la violència obstètrica i els drets sexuals i reproductius i analitzarà la situació actual a Catalunya.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.