La recerca del grup s’orienta a dilucidar els mecanismes moleculars de la mort de les cèl·lules neuronals que es donen en els trastorns neurodegeneratius, amb l’objectiu de trobar una cura per aquest grup de malalties neurològiques, incapacitants i incurables. Sobretot treballa en la malaltia de Parkinson, un trastorn neurodegeneratiu concret que es caracteritza principalment per la degeneració d’un tipus específic de neurones que, s’ha establert, es limiten automàticament a una zona petita del cervell anomenada substància nigra pars compacta i que produeix el neurotransmissor dopamina.

Ho fan amb models experimentals in vitro i in vivo de la neurodegeneració relacionada amb la malaltia de Parkinson (MP), incloent mostres derivades de pacients afectats amb la MP, per tal de desentranyar els mecanismes de la disfunció i degeneració neuronal de la malaltia. Els objectius principals són identificar biomarcadors per al diagnòstic, detecció precoç, estratificació de pacients, progressió de la malaltia, prognosi o resposta al tractament; identificar noves dianes moleculars per intervencions terapèutiques potencials; desenvolupar noves estratègies terapèutiques amb potencial de modificar la malaltia; i desentranyar vies moleculars comuns amb altres malalties neurodegeneratives.

Entra a la pàgina del grup de recerca

Ponderació
9
Tags Media

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.