La campanya "sempre connectats" escurça els temps d'assistència en cas d'aturada cardíaca
La Subcomissió d'Aturada Cardíaca, que presideix el Dr. Juan Carlos Ruíz, ha ideat un sistema per agilitzar l'assistència mèdica en cas d'aturada cardíaca. Els equips desfibril·ladors estaran sempre connectats per guanyar temps en una emergència. Per donar a conèixer aquest canvis s'ha endegat la campanya "Sempre connectats".
En una aturada cardíaca, cada segon compte. “A partir dels quatre minuts d’absència de circulació al cervell, comença un procés de lesió cerebral irreversible”, recorda el Dr. Juan Carlos Ruiz, president de la Subcomissió d’Aturada Cardíaca i coordinador del Servei de Medicina Intensiva. Per facilitar una intervenció en cas d’aturada i escurçar els temps d’actuació, la Subcomissió d’Aturada Cardíaca ha introduït uns petits canvis perquè els monitors desfibril·ladors estiguin “sempre connectats”. Són idees senzilles que poden salvar vides. L’equip de la Subcomissió d’Aturada Cardíaca, liderat per Tatiana Acero (infermera de Medicina Intensiva), ha canviat les pales tradicionals que es col·loquen sobre el pit del pacient per controlar les seves constants, per uns pegats. “Són més eficaces i permeten fer tres funcions a la vegada: monitoritzar al pacient, executar la cardioversió i/o la desfibril·lació i també l’electroestimulació”, destaca el Dr. Juan Carlos Ruiz.
A més, aquest equipament ja no estarà guardat a un armari. “Estarà sempre connectat al monitor, d’aquesta manera guanyem un temps molt valuós”, apunta el Dr. Juan Carlos Ruiz. Per donar a conèixer aquestes novetats, la Subcomissió d’Aturada Cardíaca ha endegat la campanya “sempre connectats”. A totes les plantes de l’Hospital General, l’Hospital Infantil i de la Dona, l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, i l’Edifici Garbí, els pegats estaran connectats als monitors-desfibril·ladors i llestos per fer la primera atenció al pacient en cas d’ emergència mèdica o d’aturada cardiaca.