Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La jornada ha inclòs presentacions orals de recerca i resultats del VHIR, pòsters i monòlegs científics.
El Prof. Alberto Mantovani, director científic de l’Instituto Clinico Humanitas de Milà, president de la Fundació Humanitas per a la investigació i professor emèrit de la Universitat Humanitas, ha estat el protagonista de la 24ª Conferència Anual de Vall d'Hebron. Aquest any, la jornada s’ha pogut seguir de manera semipresencial: des del Pavelló Docent de Vall d’Hebron i també online. Durant dos dies, ha acollit 15 presentacions orals, de cadascuna de les 8 àrees de recerca i d’Infermeria, una sessió de monòlegs científics i la presentació de la Task Force COVID-19. Un cop més, la Jornada ha comptat amb el suport de Roche.
El Prof. Mantovani va parlar sobre la immunitat, del càncer a la COVID-19. “La COVID-19 ha posat en relleu com de poc en sabem de la immunitat cap als patògens. Pel que fa al càncer, és probable que una millor comprensió de la interacció de la immunitat amb el SARS-CoV-2 aplani el camí cap a noves eines diagnòstiques i terapèutiques", va destacar el Prof Mantovani.
La 14a Jornada Científica va arrencar el dijous 10 de desembre amb les presentacions orals corresponents al grup de Recerca Multidisciplinari d’Infermeria. Es van presentar un total de 5 projectes de temàtiques variades: impacte de la COVID-19, percepció dels pacients ingressats a la UCI, necessitats de les persones amb esclerosi múltiple, el programa Interrupcions Zero i la deshabituació tabàquica.
A continuació es van presentar els treballs més destacats de les vuit àrees de recerca del VHIR en dos blocs. En el primer bloc va ser el torn de les àrees de Neurociències; Obstetrícia, Pediatria i Genètica; Oncologia; i Malalties Infeccioses. En el segon torn es van presentar les àrees de Biologia Vascular i Metabolisme, Malalties Digestives i Hepàtiques/Infermeria, Recerca en Cirurgia; i Malalties Immunomediades i Teràpies Innovadores.
El matí va acabar amb la sessió de pòsters. Aquest any, es van presentar 86 pòsters: 16 corresponent a la categoria d’Infermeria, 27 a la de residents, 3 en la categoria postdoctoral i 40 en la d’investigadors predoctorals. El comitè avaluador de Vall d'Hebron va seleccionar els 3 millors de cada categoria. Els escollits, van fer una presentació davant el comitè que va decidir els guanyadors.
La jornada de divendres 11 va donar el tret de sortida amb humor gràcies a la sessió de monòlegs científics a càrrec de cinc professionals de Vall d’Hebron, celebrada per segon any consecutiu i que va tenir una gran acollida per part del públic.
Tot seguit, es va presentar la publicació més votada de 2019 pels IPs del VHIR: “Brain tyrosinase overexpression implicates age-dependent neuromelanin production Parkinson’s disease pathogenesis”, publicada a la revista Nature Communications i presentada a la jornada pel Dr. Miquel Vila i Bover, cap del grup de recerca en Malalties Neurodegeneratives.
D'altra banda, el Dr. Joan X. Comella, director del VHIR, acompanyat de Fátima Núñez, María de Valles, Inma Fuentes, Xavier Cañas, Laia Arnal, Fran Garcia, Montse Giménez i Núria Gavaldà han presentat els resultats anuals del VHIR destacant la qualitat de la producció científica i l'augment en el nombre de projectes internacionals, l'evolució en l'estratègia HR Excellence in Research, les novetats en assaigs clínics, les experiències en transferència de coneixement, la construcció del nou edifici de recerca, l’assoliment dels objectius de 2020 i els principals punts del nou pla estratègic de recerca 2021-2025.
Les doctores Fátima Nuñez, directora adjunta del VHIR, i Susana Otero, investigadora del grup d’Epidemiologia i Salut Pública, van presentar la Task Force COVID-19, un entorn de treball multidisciplinari format per investigadors de Vall d’Hebron amb l’objectiu de donar el millor servei possible a la ciutadania alhora que respondre a molts dels reptes que encara planteja la COVID-19.
Una altra part destacada de la Jornada ha estat l'entrega dels premis als millors pòsters de cada categoria. Els premis s’han repartit en funció del volum de pòsters presentats en cada categoria.
Els premiats en la categoria de Residents han estat: En tercera posició, José David Cardoso Landivar, del Servei de Pneumologia, pel pòster “Histological findings in transbronchial cryobiopsies obtained from patients after Covid-19”. En segona posició, David García Illescas, del Servei d’Oncologia Mèdica, amb el pòster ‘Influence of recent administration and type of oncological treatment (T) in survival of oncological patients (p) with COVID-19: experience of Vall d’Hebron University Hospital’. I en primera posició, Alejandro Garcia Álvarez, del Servei d’Oncologia Mèdica, per ‘Análisis de tasa de respuesta (TR), supervivencia libre de progresión (SLP), y toxicidad en pacientes (pts) mayores de 65 años con cáncer de mama metastásico luminal HER2 negativo tratados con inhibidores de kinasas dependientes de ciclinas 4 y 6 (iCDK4/6)’.
En la categoria d’Infermeria: En segona posició, M Montserrat Aran Esteve, del grup de Recerca Multidisciplinari d’Infermeria, amb el pòster ‘Percepció dels pacients sotmesos a ventilació mecànica ingressats a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Vall d’Hebron: Estudi qualitatiu exploratori’; i, en primera posició, Luis López Pérez, del Servei de Malalties Infeccioses, per ‘Consulta de enfermería en ITS/VIH: estudio de las características clínico- epidemiológicas de los nuevos diagnósticos de HIV durante 2014 y 2019 en la Unidad de Infecciones de Transmisión sexual Drassanes -Vall d ́Hebron’.
Pel que fa a la categoria de postdoctorals es va atorgar un premi a la Dra. Miren Bravo, del grup de Malalties Hepàtiques, pel pòster ‘Synergic effect of atorvastatin and ambrisentan in a rat model of NASH’.
I en la categoria de predoctorals, la segona posició s’ha atorgat Ex aequo a Guillem Pons, del grup de Recerca Traslacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència, per ‘Targeting MDM2-p53 interaction in rhabdomyosarcoma: restoration of p53 and FBXW7 tumor suppressor activity’ i a Alejandro Solís Peña, de la Unitat de Cirurgia Colorrectal per ‘Profilaxis antibiótica endovenosa frente a oral más endovenosa en cirugía colónica: ensayo clínico prospectivo, aleatorizado y multicéntrico’. En primera posició, Laura Vilar Ribó, del grup de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions, pel pòster ‘Genetic Overlap and Causality between Substance Use Disorder (SUD) and Attention-Deficit and Hyperactivity Disorder (ADHD)’.
A banda dels resultats científics i institucionals que s'han assolit al VHIR en el darrer any, es van donar a conèixer els nous joves investigadors apadrinats pels Amics de Vall d’Hebron i empreses col·laboradores. Així, es van lliurar els diplomes de les beques predoctorals als sis nous joves investigadors apadrinats gràcies a la seva col·laboració. Amb aquest programa, els becats podran desenvolupar la seva formació durant tres anys, realitzar la seva tesi doctoral i obtenir el doctorat. Els becats d'aquest any han estat: Marta Palau Gauthier, Nuria Massana Martinell, Eddie Pradas Gracia i Almudena Sanchez Garcia.
Finalment, s’ha fet entrega de les beques FSE a Manuel Requena Ruiz, Matias Vicente Goma-Camps, Marta Olivé Gadea, Piero Arturo Alberti Delgado i Anna Curell.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.