Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El projecte de “Lectura fàcil” de documents sanitaris i/o organitzatius de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és una forma de participació ciutadana per generar documents que siguin comprensibles per a tothom. Vall d’Hebron és el primer hospital català en posar en marxa un projecte d’aquestes característiques.
Aquest mes de novembre ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió de Lectura fàcil impulsada des de la Coordinació d’Atenció Ciutadana de Vall d’Hebron i que compta amb la participació de representants d'associacions de pacients, organitzacions veïnals i membres d’Atenció Ciutadana, a més d’una persona de l’equip assistencial que ha participat en l’elaboració del document. Aquesta Comissió, que es reunirà un cop al mes, valora la comprensió, el disseny i claredat dels documents sanitaris i/o organitzatius de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, per contribuir a millorar la qualitat i comprensió dels documents amb les aportacions dels i les pacients. Gràcies a la perspectiva dels i les pacients, es poden identificar aspectes que hagin pogut passar-se per alt i destacar-ne aquells que les persones destinatàries consideren primordials per tenir cura de la seva malaltia. Les persones que integren la Comissió col·laboren amb l’equip assistencial en l’edició de documents informatius, considerant aspectes com la utilització d’un llenguatge comprensible i inclusiu, sense terminologia sanitària ni tecnicismes i reforçat amb imatges aclaridores. Per tant, els i les pacients fan una valoració en relació amb l’excés de tecnicismes, la sintaxi complexa, la presentació del document i la seva adequació a la població a la que va dirigit. La Comissió es renovarà anualment perquè totes les associacions de pacients puguin participar-hi i les organitzacions veïnals puguin variar el seu representant.
Aquesta iniciativa neix dins del pla estratègic d’Atenció Ciutadana de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Ana Martí, coordinadora d’Atenció Ciutadana, explica que els pacients ajuden a validar continguts sanitaris, com les guies de les diferents patologies o documents de recomanacions, per aconseguir que la informació sigui comprensible per a tothom. “En la Comissió participen associacions de pacients i representants dels consells de Salut de Nou Barris, Horta i Sant Andreu”, explica Ana Martí. “Obrir la participació a la ciutadania és un element clau que impulsa la millora l’experiència del pacient i la qualitat en l’assistència tècnica i humana que donem als i les nostres pacients”, afegeix l’Ana Martí. Per la seva banda, Gloria Gálvez, cap de la Unitat d’Atenció Ciutadana de l’Hospital General, comenta que aquest esforç conjunt amb els pacients reporta beneficis assistencials, com ara el fet que una informació més clara i comprensible afavorirà una millor adherència terapèutica i, per tant, major eficiència del nostre sistema de salut. “Gràcies a aquesta iniciativa, el pacient s’apodera i enforteix els seus drets, adquirint un rol actiu respecte de la gestió de la seva salut, col·laborant amb l’equip assistencial per a què els missatges dirigits a ells i elles siguin clars i entenedors”.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.