V Taller Online d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables
El taller oferirà un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...).
El 26 de novembre tindrà lloc el “V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables” per a professionals de l’àmbit social i de la salut.
L’objectiu principal del taller es millorar l’atenció psicosocial i de salut de les persones migrades al nostre país mitjançant un espai de comunicació entre els professionals de diferents àmbits (atenció primària, atenció hospitalària, associacions, administració, centres d’acolliment...).
Aquesta activitat formativa s’impulsa des del projecte MYHealth, iniciat el 2017 amb la finalitat de millorar la qualitat i l’accés a la salut dels immigrants i refugiats més vulnerables, mitjançant la implementació de models basats en el coneixement de la comunitat que facilitin l’apoderament d’aquest col·lectiu, i que coordina el Programa de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (PROSICS) amb la col·laboració de diferents entitats. Aquesta edició, en motiu de la crisis sanitària actual, es realitzarà en format de videoconferència online.
L’activitat està patrocinada pels Cursos de Salut Internacional del PROSICS. Els professionals interessats es poden inscriure’s gratuitament aquí
En el taller que serà inaugurat pel Dr. Josep Maria Argimon, Director gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS)i secretari de Salut Pública, participaran diferents professionals del Campus Vall d’Hebron, com ara Dra. Núria Serre Delcor, coordinadora del Projecte MyHealth i metgessa del Programa de salut internacional i malalties transmissibles de Vall d’Hebron-Drassanes; Abdallah denial, Agent Comunitari de Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca i el Dr. Francisco Collazos, metge del Programa de psiquiatria transcultural de l’Hospital Vall d’Hebron; entre altres especialistes de Vall d’Hebron.
A banda de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), hi col·laboren la Creu Roja, la Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina, Eduvic, i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
Durant el taller es tractaran temes com la pobresa i la salut (tuberculosi, vulnerabilitat energètica i COVID19) en la comunitat migrant, el tràmit de la targeta sanitària i la competència cultural en l’àmbit social i sanitari.
IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària
Coincidint amb la celebració d’aquest Taller, el 26 de novembre també tindrà lloc la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària a on es presentaran els resultats del primer any de cribratge de Patologia Importada a Atenció Primària, a càrrec de la Dra. Elena Sulleiro, investigadora del grup de recerca en Microbiologia del VHIR i coordinadora del grup de treball de Salut Internacional a Atenció Primària de Barcelona; un dels objectius d´aquesta IV Trobadaes fer una revisió del papers dels referents de salut internacional. La inaguració correrà a càrrec de la Dra Maria Antònia Llopis Responsable Corporativa Laboratoris Clínics de l´ Institut Català de la Salut.
Programa del V Taller d’abordatge social i de salut en persones migrants vulnerables
Programa de la IV Trobada de Referents de Salut Internacional a Atenció Primària
Per asistir al Taller us heu de registrar aquí