Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Aquest any, la immersió clínica dels fellows als hospitals es va adaptar a causa de la pandèmia. Els estudiants han realitzat una estada virtual per identificar necessitats en el marc de la pandèmia per la COVID-19 i plantejar-ne solucions.
Els futurs emprenedors de l’edició d’enguany de d·HEALTH Barcelona, que va arrencar al febrer, havien de fer la seva estada en tres serveis d’hospitals catalans, entre els quals estava el Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Vall d’Hebron, però la pandèmia ho va interrompre a mitjans de març. Davant d’aquesta situació, es va decidir seguir amb el programa adaptant-se al nou context, de manera que els fellows (els estudiants d’aquest postgrau) han treballat virtualment en equips multidisciplinaris per desenvolupar una solució tecnològica a un problema relacionat amb la COVID-19 o per tractar una necessitat clínica no coberta accentuada per la pandèmia. Els tres equips d'enguany han detectat al voltant de 1.000 necessitats clíniques no resoltes, mitjançant un seguit d'entrevistes online amb professionals sanitaris, pacients i altres experts de l'àmbit sanitari. A partir d'aquí, han treballat analitzant-les exhaustivament, per després filtrar-les i avaluar-les i, finalment, escollir-ne una per equip i desenvolupar una solució tecnològica innovadora. Els tres projectes resultants, actualment en fase de desenvolupament, són: un dispositiu mèdic per prevenir l’atrofia diafragmàtica que pateixen els pacients connectats a respiració mecànica a les UCI; un dispositiu digital per diagnosticar ràpidament casos d’ictus de la circulació posterior (Posterior Circulation Stroke); i una plataforma digital per prevenir la depressió perinatal.
La contribució de l’Hospital del Vall d’Hebron durant aquesta edició s’ha enfocat, d’una banda, en oferir els seus experts als alumnes del programa en xerrades durant la fase de detecció de necessitats, com és el cas de la participació del Dr. Anton Aubanell, de la Unitat de Radiologia, i del Dr. Ricard Ferrer, cap del Servei de Medicina Intensiva, que van atendre de manera online qüestions sobre la COVID-19. I, d’altra banda, durant la fase de filtratge i avaluació, en la participació d’experts en taules online, com el Dr. Manel Escobar, Director Clínic del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear; el Dr. Jordi Andreu, del Servei de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear; el Dr. Oriol Roca, del Servei de Medicina Intensiva; Raquel Cánovas, subdirectora de Tecnologia; Eva Aurín, Cap de la Unitat d’Innovació i Salut Digital; Martí Archs, de la Unitat d’Innovació del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); i el Dr. Antonio Roman, Director Assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que també va participar en una taula rodona durant l’acte de graduació, que va tenir lloc de forma online el 29 d’octubre. En aquest sentit, el Dr. Antonio Roman ha declarat que des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron “estem molt satisfets que s’hagi pogut dur a terme aquesta nova edició del programa d·Health Barcelona en aquest context tan complex i de poder haver contribuït a la formació dels fellows amb els nostres experts”.
Design Health Barcelona (d·Health Barcelona) és un programa de postgrau per desenvolupar futurs emprenedors i innovadors en el camp de la salut, impulsat per Biocat dins la seva línia de desenvolupament de talent Moebio. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron hi col·labora des de fa tres edicions. En d’edició de 2019, els participants van fer la seva estada al seu Servei de Psiquiatria i, gràcies a la seva immersió clínica, van crear un projecte per desenvolupar una plataforma digital per a pacients amb trastorn bipolar.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.