Quatre investigadors de Vall d’Hebron en el Top 300 del rànquing dels millors científics de l’Estat

El llistat inclou el Dr. Francesc Bosch, el Dr. Xavier Montalban, el Dr. Marc Miravitlles i el Dr. Joan Montaner

21/06/2020

Quatre professionals de la recerca al Vall d’Hebron Campus Hospitalari apareixen entre els millors 300 científics segons les citacions de les publicacions basat en els seus perfils de Google Scholar. El rànquing, que es publica amb periodicitat anual, és una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i inclou tant investigadors que treballen en institucions espanyoles com també espanyols que treballen fora.

La llista ordena els investigadors segons el seu índex h, un sistema molt estès per mesurar la qualitat professional de científics, que es relaciona amb la quantitat de citacions que han rebut els seus articles.

Els quatre investigadors del Vall d’Hebron Campus Hospitalari que apareixen al llistat són el Dr. Francesc Bosch en la posició 46, el Dr. Xavier Montalban en la posició 122, el Dr. Marc Miravitlles en la posició 225 i el Dr. Joan Montaner en la posició 237.

El Dr. Francesc Bosch és Investigador Principal del Grup d’Hematologia Experimental del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que es centra en l’estudi dels mecanismes relacionats amb la patogènia i la progressió dels càncers hematològics, així com la recerca de noves estratègies terapèutiques.

Per altra banda, el Dr. Xavier Montalban és Director del Cemcat i cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del VHIR. És considerat un líder d’opinió en l’àmbit de l’esclerosi múltiple. És, a més, l’investigador principal dels assaigs clínics que es duen a terme al centre, que contribueixen a trobar nous fàrmacs contra la malaltia.

El Dr. Marc Miravitlles és especialista en pneumologia a l'Hospital Vall d'Hebron i Investigador Principal al Grup de Recerca en Pneumologia del VHIR. La seva recerca es centra en l'estudi de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) i el dèficit d'alfa-1 antitripsina (DAAT).

Finalment, el Dr. Joan Montaner va dirigir la creació del Grup de Malalties Neurovasculars del VHIR, on ara és investigador principal. L’objectiu és la investigació en ictus, des del punt de vista de la prevenció, el tractament i la recuperació.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.