La influencer Dulceida llança una campanya de crowfunding per recaptar fons per a la recerca en coronavirus a Vall d'Hebron

A Vall d'Hebron, més de 100 investigadors i metges de diferents àrees de recerca han posat en marxa diferents projectes de recerca en coronavirus.

27/03/2020

Aida Domenech, més coneguda com Dulceida, és una de les influencers més importants del moment i juntament amb la seva dona Alba Paul, també influencer, han volgut aprofitar les seves xarxes socials per ajudar a la recerca en coronavirus que estem fent a Vall d'Hebron. En la seva campanya #SOMOSUNO, Dulceida recaptarà fons per Vall d'Hebron i per la Conselleria de Sanitat de Madrid. 

Aida Domenech s'ha convertit en una de les cares populars que més ha reforçat des dels seus xarxes socials el missatge de conscienciació per protegir-nos contra el COVID-19, sempre sota les pautes de les institucions i del Ministeri de Sanitat. Donada la situació d'alarma que està vivint en aquests moments el nostre país davant de la malaltia, Aida ha volgut fer un pas més. Per aquesta raó es posa en marxa un crowdfunding amb el lema #SOMOSUNO destinat a recaptar fons per a l'assistència i la recerca en la lluita contra el COVID- 19. La campanya ha estat il·lustrada per l'artista Carlos Toledo.
 
En un primer moment, aquesta iniciativa tindrà dos beneficiaris, Vall d'Hebron i la Conselleria de Sanitat de Madrid, però anirà sumant noves propostes, vinculades a aquesta causa, per part d'altres comunitats autònomes mentre l'estat d'alarma del nostre país segueixi vigent.
 
A Catalunya la donació se centra en la investigació, una part molt important en la lluita contra el virus, de la mà de Vall Hebron, ​​on els investigadors estan centrant tots els seus esforços en analitzar el comportament de virus SARS-CoV-2, amb l'objectiu de trobar els seus punts febles i poder desenvolupar estratègies per prevenir, tractar i curar la malaltia. Una investigació transversal en benefici de tota la societat.
 
A Vall d'Hebron un equip multidisciplinari format per més de 100 d’investigadors i metges de diferents àrees de recerca (epidemiòlegs, internistes, genetistes, viròlegs, immunòlegs, biòlegs moleculars, etc.) han posat en marxa diferents projectes de recerca en coronavirus.

Aquesta recerca té 7 objectius i àrees d’actuació concretes:

  1. Entendre i preveure com s’expandeix el virus entre la població. Aquesta informació ajudarà a planificar les mesures a adoptar en cada moment.
  2. Determinar perquè algunes persones són més susceptibles a desenvolupar la malaltia que d’altres. És a dir, perquè hi ha persones infectades que no presenten símptomes o desenvolupen una forma lleu de la malaltia, mentre que en altres el coronavirus posa en risc la seva vida.
  3. Identificar si existeixen soques del virus més contagioses i virulentes.
  4. Generar nous mètodes efectius, ràpids i barats de detecció del virus.
  5. Desenvolupar fàrmacs que bloquegin l’entrada del virus a les cèl·lules. D'aquesta manera el virus no es podria estendre per l'organisme.
  6. Comprovar l’efecte de fàrmacs que ja sabem que són eficaços en el tractament d’altres malalties.
  7. Treballar en el desenvolupament d’una vacuna efectiva i segura contra el SARS-CoV-2.
A la Comunitat de Madrid els diners recol·lectat es destinaran a la Conselleria de Sanitat de Madrid, i s'invertiran en el Servei Madrileny de Salut (SERMAS) dins de l'àmbit assistencial: Hospitals de Madrid, Summa, i atenció sanitària primària. És prioritzarà l'adquisició d'equips de protecció tant per a sanitaris com per pacients, a més de recursos d'assistència per als afectats per la malaltia.
 
 
Fes la teva donació en aquest enllaç
Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.