La investigadora sud-africana Carmen Pheiffer inicia la seva estada al VHIR

Durant els 6 mesos que dura la seva estada, treballarà juntament amb el Dr. David Selva en el grup de Diabetis i Metabolisme que dirigeix el Dr. Rafael Simó.

01/05/2019

La investigadora  sud-africana Carmen Pheiffer, doctora en bioquímica mèdica i directora adjunta de la Plataforma d'Investigació Biomèdica i Innovació en el Consell d'Investigació Mèdica de Sud-Àfrica, s'ha incorporat al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) gràcies al programa "Science by Women (Ellas Investigan)" que impulsa la Fundació Mujeres por África (FMxA).  Aquest és el segon any que el VHIR participa en aquest programa.

Durant els 6 mesos que dura la seva estada, treballarà juntament amb el Dr. David Selva en el grup de Diabetis i Metabolisme que dirigeix el Dr. Rafael Simó per identificar noves teràpies per al tractament de l'obesitat, la diabetis tipus 2, dos trastorns que s'estan convertint ràpidament en una causa important de morbiditat i mortalitat a l'Àfrica.

En concret, la seva recerca se centrarà  a estudiar el potencial terapèutic d’un extracte vegetal autòcton de Sud-Àfrica, per a la diabetis tipus 2. Aquest projecte s'alinea amb l'objectiu nacional de desenvolupar medicaments africans per a les malalties africanes. La investigació és innovadora i té el potencial de ser patentada i conduir al desenvolupament del producte.

“Estant al VHIR tinc l’oportunitat d’aprendre noves tècniques i veure com és la recerca en altres laboratoris. Un cop acabada la meva estada aquí espero transferir tot el coneixement i l’experiència adquirits als meus col·legues de Sud-Àfrica. També m’agradaria poder mantenir la col·laboració entre els dos països”, explica la Dra. Pheiffer.

El Dr. Joan Comella, director del VHIR, destaca que “estem convençuts que els vincles personals que es generen amb aquestes estades són imprescindibles i extraordinaris per establir forts lligams institucionals que deriven en col·laboracions permanents i projectes entre països i sistemes de salut”. Segons el Dr. Comella, per al VHIR formar part d'aquest projecte significa "que a través de l'excel·lència de la nostra investigació identifiquem i apliquem noves solucions als problemes de salut de la societat i contribuïm a estendre-les per tot el món. D'aquí la nostra immensa satisfacció de saber que, arran de la seva estança a Vall d'Hebron, aquestes dones investigadores contribuiran a millorar la salut dels seus països i a transformar el futur del nostre veí, el continent africà".

A més, cal destacar que el finançament del programa prové de fons de mecenatge i que els Amics del VHIR, un grup de quasi 3.000 persones que donen suport econòmic al centre, destinaran una aportació econòmica a la iniciativa. 

 

Fundació Mujeres por África 

La Fundació Mujeres por África (FMxA) va ser creada l'any 2012 per María Teresa Fernández de la Vega, exvicepresidenta del govern espanyol, i té com a objectiu contribuir a l'apoderament de les dones com a actors fonamentals pel desenvolupament del continent africà.

 

"Science by Women"

La finalitat d'aquest programa és promoure el lideratge de les dones africanes dins de la comunitat científica i tecnològica internacional i alhora implementar la capacitat dels centres de recerca d'acollida al seu país d'origen. Així mateix, "Science by Women" també fomenta que les dones juguin un paper fonamental en la transferència del coneixement científic i tecnològic en la creació de productes i serveis que puguin contribuir al desenvolupament social i econòmic d'Àfrica.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.