Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Vall d’Hebron ha presentat les seves innovacions en salut a Healthio 2018, l’espai d’innovació en salut que s’ha celebrat al recinte firal de Montjuïc de Barcelona entre el 16 i el 18 d’octubre.
Healthio 2018 ha tornat a aplegar professionals, gestors i pacients en un esdeveniment per compartir les experiències més innovadores en el camp de la salut. D’una banda, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona han participat amb un mateix estand amb el lema ‘Fem equip per la medicina del futur’. Els dos centres han volgut mostrar la seva aposta per una assistència, recerca i docència de primer nivell, a partir de la col·laboració entre els seus professionals. La participació conjunta a Healthio també té per objectiu reflexionar sobre com ha de ser l’hospital del futur i visualitzar com està canviant la relació amb els pacients, amb l’empoderament com a eix vertebrador.
En aquest sentit, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha explicat que “a Vall d’Hebron treballem per implementar el xip de la innovació a tots els nivells, ja siguin zeladors, personal de cuina, infermeres o metges. Com a professionals, treballem per aconseguir una medicina proactiva, no reactiva”. El Dr. Martínez Ibáñez ha assenyalat també que la tecnologia i l’ús de grans quantitats de dades (bg data) tenen cada vegada més protagonisme en l’assistència. “Però sempre cal partir de les necessitats dels pacients”, ha remarcat.
A més de l’estand conjunt, més de 40 professionals dels dos hospitals han participat activament al llarg dels tres dies de trobada a diverses àgores. Metges, investigadors i professionals d’infermeria han tractat de forma didàctica diversos temes relacionats amb el benestar, la qualitat de vida, la recerca i la innovació, la medicina personalitzada, les malalties cròniques i l’envelliment.
A més, l’Hospital Infantil i de la Dona de Vall d’Hebron ha comptat amb un estand propi per presentar els seus principals projectes innovadors. Així professionals del Servei de Neonatologia, dirigit pel Dr. Félix Castillo, han dut a terme un taller pràctic pensat per als pares i mares de nounats ingressats que poden requerir una reanimació domiciliària. A més, Carolina Watson, infermera, ha explicat que Vall d’Hebron recollirà l’experiència del pacient, no només les seves dades clíniques, mitjançant qüestionaris per saber com una patologia afecta la seva vida personal. Aquest projecte ja es duu a terme en el cas d’un ictus. En la mateixa línia, Yolima Cossio Gil, Clinical Data & Innovation Lead, ha exposat que l’Hospital està treballant en reorganitzar els processos i la tecnologia per recollir l’experiència personal del pacient respecta la seva patologia. La infermera gestora de casos de Trasplantaments Lis Vidal ha exposat les línies mestres del “Programa de capacitació a les famílies per administrar tractament antibiòtic endovenós al domicili”. Per la seva banda, el Dr. Ferran Rosés, cardiòleg pediàtric, ha presentat un programa de “Monitoratge telemàtica d’arrítmies cardíaques en nens”, un sistema per fer seguiment a distància dels nens que pateixen arrítmies cardíaques. I la Dra. Elena Carreras, cap d’Obstetrícia, ha parlat sobre que el futur de l’aprenentatge dels professionals sanitaris és la simulació. Aprendre amb simuladors en els inicis d’una formació assistencial és més segur i permet millorar la formació.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.