Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Les caixes les confeccionen manualment llevadores, infermeres, zeladores, etc. en les seves estones lliures. L’elaboració d'aquestes capsetes reconforta tant a les dones com als professionals perquè emocionalment també es veuen afectats en aquestes situació. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa d’atenció al dol perinatal que ofereix Vall d’Hebron.
Fa un any i mig, un grup de professionals del Servei d'Urgències d'Obstetrícia i Ginecologia de Vall d'Hebron format per llevadores, infermeres, zeladores, etc. van començar a elaborar elles mateixes unes capsetes per entregar a les dones que han perdut un fill durant l'embaràs. Ja han lliurat més de 400 capses en aquesta iniciativa s'emmarca en el programa d'atenció al dol perinatal com una eina més per ajudar les famílies a superar el difícil tràngol.
"Es tracta d'unes capses reutilitzades que nosaltres mateixes folrem amb paper decoratiu i adorns. Vam comprar els materials i cada vegada que tenim una estona lliure el dediquem a anar confeccionant les capses", explica Isabel Salgado, llevadora i supervisora d'Infermeria d'Urgències d'Obstetrícia i Ginecologia de Vall d'Hebron.
Vall d'Hebron atén una mitjana de 300 casos anuals de morts fetals en qualsevol etapa de l'embaràs, ja sigui en un període fetal primerenc (menys de 22 setmanes i/o 500 grams), intermedi (entre les setmanes 22 i 28 i/o entre 500 i 999 grams) o mort fetal tardana (fetus de més d'1 kg de pes o de més de 28 setmanes de gestació). D'altra banda, en aquesta xifra també s'inclouen les interrupcions legals de l'embaràs quan hi ha un risc greu per a la salut de la mare o del fetus.
"Quan una dona ingressa a Vall d'Hebron per alguna d'aquestes raons, se li assigna un professional de referència, una llevadora que l'acompanya durant tot el procés, proporcionant-li mesures de confort i les cures necessàries perquè tingui una experiència el menys traumàtica possible”, explica Isabel Salgado. Per exemple, es minimitzen al màxim les interrupcions a l'habitació per part d'altres membres de l'equip mèdic i se la intenta mantenir aïllada, ja que en zones pròximes hi ha mares que acaben de donar a llum.
Durant tot aquest acompanyament que la llevadora realitza a la gestant, en què se li ofereix suport emocional, s'ajuda a normalitzar la situació, se li ofereix informació sobre què passarà els pròxims dies i el suport que rebrà en els següents mesos, també es prepara la caixa "Una mica de tu". La llevadora li parla de la caixa i l'ajuda a decidir què posarà dins: l'empremta, un record, una frase, la polsera amb el nom, el capçó (gorret), etc. Si a casa hi ha algun germanet, també pot participar deixant un objecte de record.
L'elaboració d'aquestes capsetes reconforta als professionals perquè emocionalment també es veuen afectats en aquestes situacions. "Reconforta el fet de poder col·laborar en un record per a algú que està passant un mal moment", destaca Isabel Salgado.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.