Combinar immunoteràpia i quimioteràpia com a primera opció millora la supervivència en càncer de pulmó no microcític

Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha participat en un estudi internacional que demostra que combinar immunoteràpia i quimioteràpia com a primera opció de tractament en càncer de pulmó no microcític millora la supervivència dels pacients.

17/04/2018

La Dra. Enriqueta Felip, oncòloga de Vall d’Hebron i investigadora principal del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha participat en l'estudi. L'assaig s'ha presentat al Congrés de l'Associació Americana per a la Recerca sobre Càncer (AACR segons les seves sigles en anglès) que s'ha celebrat a Chicago. I a més s'ha publicat en la prestigiosa revista mèdica The New England Journal of Medicine (NEJM).

El treball és un estudi en fase 3 que investiga la combinació de pembrolizumab, un fàrmac immunoteràpic, juntament amb una combinació de quimioteràpia (pemetrexed i cisplatí o carboplatí) en pacients amb càncer de pulmó no microcític no escamós avançat o metastàtic que mai abans havien rebut tractament per a la seva malaltia, la qual cosa es coneix com a primera línia. Aquest és el primer estudi que demostra que la combinació d'immunoteràpia i quimioteràpia en pacients amb càncer de pulmó no tractats prèviament millora tant la supervivència global com la supervivència lliure de progressió en aquest tumor.

Segons les últimes dades de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), a l'Estat es van diagnosticar 28.645 nous casos de càncer de pulmó el 2017, la qual cosa el converteix en el tercer tipus de càncer més freqüent, per darrere dels tumors colorectals i pròstata. El dolent pronòstic de la malaltia fa que sigui el primer en nombre de defuncions, amb 22.187 morts el 2017.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.